Zanzibar

Om ni undrar var vi tagit vägen så finns vi i ett härligt hus vid strandkanten på Zanzibars östra sida , Jambiani. Jag tittar ut över Indiska oceanen och ser horisonten oändligt långt bort . Det är underbart att bada bort det dammiga Boma för en tid . Åh, vad vi längtat efter salta bad .

Förmodligen bli inläggen sporadiska under vår semester här pga av kontaktsvårigheter  Vi får endast mycket sporadiskt kontakt via mobiltele eller internet . Så vi hörs när vi hörs.

Nyheter från Boma

   Mama Key har höjt hyran ! 50 % !
Nu kostar enkelrummen 75 SEK / d . Vi har fått lite rabatt på rummen , kylskåpshylla , gas till matlagning , nyckel till postboxen , nyckel till tvättmaskinen och nu äntligen tillräckligt med toapapper .Tack för alla bidrag .

Besök på HIV-mottagningen Boma hospital : Intressant samtal med omtänksam personal och vi uppfattade verksamheten som mycket seriös . Vi var där med 11-åring från barnhemmet . Månatlig uppföljning 1 g / mån-gratis , kostnadsfri bromsmedicin , tonårsgrupp 1 g / mån.

Imorgon ska vi träffa vår projektledare . Det ska bli spännande att få stämma av vårt arbete .

Idag tog vi fel på person vilket bjöd oss på ett riktigt , rejält gapskratt : Vi hade bestämt träff med en kvinna som vi inte träffat på 2 månader. Under väntan dök en annan kvinna upp som verkade väldigt bekant och kom emot oss med ett leende . I hastigheten trodde vi att det var vår träff och bjöd henne att sitta ner och vi hann både dricka läsk och bjuda på lunch innan misstaget uppdagades . Då ringde nämligen vår riktiga träff och sade att nu var hon på väg .
 Björn har nu åkt hem till Sverige och Anns två vänner, Barbro och Bengt  har kommit . DDe befinner sej dock just nu på safari.

Nytt år-nya mål



Här kommer dokumentationen från Anns bergsbestigning !


Just nu har vi besök av 2 representanter från I aid africa, Henrik och Jon. Jon är vår projektledare.

Vårt mål är nu att starta upp fler grupper. Det ska bli jättespännande! Hälsopromenaderna är ju redan igång sedan länge. Den utvecklas hela tiden. Just nu är alla försedda med hopprep, små eller stora bollar. Barnen älskar dessa promenader.

Stick-och-virkgrupp har vi samlats till 3 gånger nu.( Kan någon gissa i vilken grupp Ann deltar i ?) Till en början försöker vi virka grytlappar. Det är brist på virknålar nr 2 och 2½ och virkgarn i bomull. Har ni något av detta liggande så ring genast Björn tel nr 0705713250.
Startskottet för den engelska konversationsgruppen blir på måndag. Den är efterfrågad.



Full fart med långrepet med hjälp av våra gäster. Mycket populärt !


RSS 2.0