Nu ar vi i Boma ng ombe

Det var underbart att traffa Mama Lema. Vi befinner oss nu i en helt annan varld. Spraket! Klimatet-inget regn pa 4 manader! Dammigt ! Vart vita skinn sticker ut , den behagliga livsrytmen.  Vi har fatt ett mycket vanligt mottagande.
Barnen ar glada och lattkontaktade. Vi bor pa Happy Family Guesthouse- inte langt fran barnhemmet. Trassligt pa natterna - ovant att sova under moskitonat! Sa smaningom ska vi starta upp halsoprojektet. Forst ska vi smalta de forsta intrycken och vanja oss vid den lokala livsrytmen.  Pole pole ( swahili: sakta, sakta )

Bye Bye Stockholm

Vi är helt färdiga.. att lämna Sverige och politiken. Here we come Tanzania! Många kramar till Er alla från Susanne och Ann. Vi syns i april!




Dax att ta ner valaffischerna!


Sista dagarna i Sverige

Ja, nu är vi färdigvaccinerade och malariaprofylaxen är påbörjad - biverkningarna är inte att leka med så vi får hoppas att de uteblir. Vi har haft ett sista avstämningsmöte med vår projektledare, Jon. Vår hemsnickrade journal , översatt till engelska och swahili , är klar och skickad för tryckning. En skolsköterskekollega hade bjudit in oss för en mysig middag-inte afrikansk men vietnamesisk . Mycket uppskattat.

RSS 2.0