Ann åter i Boma.Begravning






Vilken fest när Ann hade krabba och champagne med sig.





Mamma Lemas älsta bror i grannbyn har hastigt dött, 74 år.Idag är det begravning.Ca 15 vuxna och äldre barn från barnhemmet deltar.




Ceremonien äger rum i broderns trädgård, där han också jordfästes. Fler o fler strömmar till under förmiddagen , då själva graven förbereds. 


 


Tal av pastorn i flera timmar på swahili åtföljdes av defilering förbi öppen kista av alla minst 500 gäster. Ytterligare tal o sång. Sänkning av kistan.Ytterligare avsked i gropen av gästerna.Igengjutning av graven.När det hela är över vet vi inte utan vi promenerade hemåt.

På begäran kommer här glimtaar från paradisön Zanzibar.
















Kommentarer
Postat av: Ann-Marie och Gunnar

Hej

Så gott det ser ut med Krabba och champagne. Förstår att Ni uppskattar sådant mycket efter att ha ätit annan mat under lång tid.

I Sverige, är det snart "is-tid" om detta fortsätter. Nu upp mot -20 grader och ändå mer snö.

Vinter är något vi inte vill ha här längre.

Gunnar och jag ser nu fram emot vår resa till Kanarieöarna för att få solen och värmen.



Annars allt sig likt här inte alls lika spännande saker att berätta som ni har. Ha det bra och många hälsningar Gunnar och Ann-Marie

2011-02-23 @ 18:05:30
Postat av: anna

hej mamma och Ann! idag ar det 13 minus i gdansk och igar larde jag mig att man kan tydligen fa anafylaxis av kyla, sa jag ar lite orolig.

resan ham gick tillslut bra. vi var fortjenade fran addis, kom 25 m in innnan avgang till frankfurt. sprang allt vad vi kunde, kommer fram till gaten och det var ocksa forsenat- dA kunde vi pusta ut.

hoppas din resa, ann var lugnare tillbaka och att det ar fint att fa vara i boma igen. tack for lanet av rum och kikare!! det gjorde verkligen skillnad pa safari. saknar dig, mamma.

kram till er bada!

2011-02-25 @ 07:45:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0