Hälsoinformatörer

      Kyrkan har ett pågående projekt där " hälsoinformatorer " åker ut i byarna och ger råd och kunskaper . De är volontärer som utbildas , av bl a Syster Mariki , i hygien , vaccinationer , nutrition , vattenrening , barnbegränsning m m . Idag var nästsista dagen på kursen och vi var inbjudna .

 Vi höll till på " Lyamungo retreat center ". Där var paradisiskt vackert och fridfullt . Kursdeltagarna var 10 och alla var män ? !! Riktiga sångfåglar var de !! Spännande var dagen med föreläsningar på swahili , god fisklunch , besök hos bybefolkningen och avslutning i kyrksalen - vi , wazungo , på 1:a bänk sjungande psalmer på swahili, direkt ur psalmboken. Med en kraftfull " manskör i ryggen " . Det ni , vilken känsla ! !

Wazungo = vitingar









Kommentarer
Postat av: Björn

Vad Ni får vara med om !!! Här hemma ligger snön.

Födelsedagskalas hos Olle igår. Trevligt och god mat. Trevligt sällskap som togs hand om av värden olle. Att ni mår bra förstår vi Björn

2010-11-26 @ 15:31:07
Postat av: Ann-Marie Rydström

Låter härligt, och vad fint det ser ut.

Förstår att Ni har det intressant och bra.

Tack, Susanne för ditt brev. Jag ska skriva jag också igen men det har varit körigt för min del på jobbet. Här har vi snö och imorse -7 gr. Men riktig advent-stämning. Gissar att Ni inte tänker på advent och kommande jul som vi nu gör.

2010-11-26 @ 16:04:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0