Besök på " Invandrarverket "


  Vi var en tur till Moshi idag. Fyra ärenden skulle uträttas.Viktigaste var väl att efterhöra hur vi skulle ansöka om uppehållstillstånd , nu när snart vårt visum går ut i dec. Vi blev genast hänvisade till ett rum bakom " skranket ". Väl där satt det ett 10-tal män, ja som satt.. Efter 5 sek. skulle vi ännu längre in , på ett litet kontor med endast 1 man , som hälsade artigt. Vi angav vårt ärende och mannen meddelade genast att vi skulle ha ansökt om detta i Sverige. Vi får inte arbeta som volontärer utan ett särskilt tillstånd. På Tanzanias ambassad i Stockholm sa de till oss att uppehållstillstånd för volontärer ansöker vi om i Tanzania. Vi såg säkert ut som  fågelholkar ! Sen sa han : det blir nog böter detta! Vidare att han personligen skulle uppsöka Mama Lema idag. Vi fick med oss nya blanketter och tänkte att vi får väl sitta av böterna på kvinnofängelset, för volontärer har ju inga pengar att betala med!
Fortsättning följer en annan dag. Pole pole 

Kommentarer
Postat av: Lena R

Hej!

Det är intressant att följa era strapatser. Allt är inte helt lätt och självklart. Men er tillvaro verkar mycket omväxlande.

Trevlig först advent! Kram Lena R

2010-11-26 @ 17:54:09
Postat av: berit

2010-11-26 @ 19:29:32
URL: http://hraba
Postat av: berit

Hej

Följer era strapatser om uppehållstillstånd, verkar inte lätt men allt som är annorlunda är minnen för livet. En fin advent i värmen önskar jag er, kramar

2010-11-26 @ 19:34:55
URL: http://habarigani.blogg.se/
Postat av: Lena Alin

Hej vita volontärer!

Har inte blogguppbyggnaden helt klar för mig så här kommer en vild gissning om trädet på bild 4: Kan det vara ett Johannisbrödsträd?

Angående uppehållstillstånd: Låter som att man vill ha pengar. Hoppas att det löser sig med den frågan nu när ni kommit igång så bra.

Fantastiska bilder från kursen i grönskan med sång. Verkar spännande att träffa en infödd distriktssköterska som verkar göra ungefär samma saker som vi i Sverige.

Så skönt att flickan var HIV-neg!

Som ni sett andra blogga: Det är första advent imorgon. Vintervitt ute. Hoppas ni firar detta på något behagligt sätt! Lena A

2010-11-27 @ 12:25:24
URL: http://habarigani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0